dissabte, 22 de maig del 2010

El significat del COLOR a les diferents cultures del món.



Imatge procedent de INFORMATION IS BEAUTIFUL.

Des que en JOAN MORET m'ho va demanar, m'he dedicat a aprendre sobre Xarxes Socials, com posicionar-se a Google sense fer despeses i moltes altres coses. Poc a poc m'he anat situant a LinkedIn, a Twitter i cada vegada estic més present a Facebook. Estar en aquests llocs m'ha dut a descobrir persones, disenyadors i a fer de vegades troballes com les que us presento avui.

Els interioristes i decoradors tractem el tema del COLOR, un tema que personalment m'encanta i sobre el que a casa nostra no es té el costum de consultar a un professional.  Els COLORS, però, tenen SIGNIFICATS ben diferents a les DIVERSES CULTURES presents als nostre món, com podeu comprovar a la imatge que us deixo enllaçada. És un tema a tenir present si mai ens arribés una consulta d'una persona procedent d'una cultura diversa de la del dissenyador. He trobat la referència per un Tweet de MODENUS, a qui agraeixo enormement l'aportació. I l'he volguda publicar i desar al meu blog per poder tenir-la amà si mai em fes falta. I perquè si a algú li interessa el tema i li pot fer servei, que en faci ús.

Llegint posts sobre tendències de color d'enguany he après que el màrqueting, pel què fa a aquest tema, té un significat molt estudiat. Ben aviat publicaré la meva proposta pel què fa a PALETA DE COLORS Estiu 2010, d'acord amb les tendències, però adequada a ambients d'estiu mediterranis. I durable.

diumenge, 2 de maig del 2010

Bimbolles: el principi.


 
Làmpades BimBolles: esboços inicials

Un dia, en Joan i la Mariantònia varen tenir una pensada: tenien unes làmpades de paper d'arròs, blanques, i se'ls va acudir que les podrien transformar, fer-ne unes de noves, diferents. Resulta que en Joan m'ho va contar i sense pensar en res, vaig fer uns quants gargots. Així és com va començar la gestació de les BimBolles. El Joan m'encoratjava a embrutar paper i em vaig engrescar a anar explorant les diferents possibilitats -làmpades de sobretaula, de peu, de paret, de sostre... En Joan triava i desenvolupava i anava més enllà. Ell va fer la part més difícil, els prototips, solucionar-hi els problemes que es presentaven...


Bimbolles: làmpada arbre

Com ja sabeu els que vau venir, el 27 de març es va inaugurar ES TALLER JOAN MORET i s'hi van presentar les BimBolles, amb pantalles personalitzades per quatre joves artistes locals. En Aquest cas han estat, per ordre alfabètic de nom, Catalina Obrador, Catalina Vidal Oliver -coneguda per Mir a mà-, Gabriela Meunié i en Guillem Vicens, tots ells santanyinencs. I amb la participació molt especial de na Marina Ramos, de JiM.

La sèrie BimBolles consta de força làmpades, produïdes totes elles de forma artesanal al mateix ES TALLER, on les podeu adquirir o encarregar. Avui començaré per presentar-vos la més petita de la casa, la Làmpada Ble.


BLàmpadés BimBolles: Ble

Realitzada amb base de pedra de Santanyí i tija de tub de ferro envernissat, en Joan Sunyer "Moret" va idear un mecanisme per poder invertir la pantalla de paper d'arròs -que venia preparada per "penjar"- i aconseguir sostenir-la.
Família de làmpades Ble (BimBolles).

La Ble es pot fer amb diferents alçades. Per tant, podeu agafar-ne dues o tres de diferent tamany i jugar amb les mides per decorar un ambient : una làmpada per una taula de centre, una altra de sobretaula en un punt estratègic...I crear així un joc de llums , de flames, que il·luminaran casa vostra.

Blens de festa!

Les Ble són alegres, rialleres i els agrada molt la festa. Així que si voleu llum a la vostra vida, poseu-hi una Ble, segur que funciona!

Bimbolles:making off


Així es va muntar l'Expo de les Bimbolles a ES TALLER JOAN MORET