dissabte, 10 de juliol del 2010

Paleta de colors Estiu 2010



Imatge per cortesia de  Hornbeck Design Partners

Com sap a hores d'ara tothom interessat pel disseny,el Blau Turquesa fou escollit el gener passat com a Color 2010 per Pantone . Navegant per LinkedIn vaig contactar amb Jack Bredenfoerder , Design Director a Landor Associates,i vaig poder llegir tres posts sobre Color realment interessants, escrits per ell. Hi parla sobre tendències de color  per aquest estiu i hi explica el significat dels diferents tons de blau. Al turquesa lluminós i tropical  que evoca una possible escapada al Paradís, Jack hi afegeix el Blau Klein Internacional, que segons ell "relates to people’s search for a global, let’s-work-together unifying color" (remet a la recerca de la gent d'un color global i unificador d'esforços i voluntats)  i "represents not only the environmental challenges we must solve together but also the social and political ones"(representa tant els reptes mediambientals que hem de solucionar plegats com els reptes socials i polítics). Suggereix també el color  blanc, "which reflects a desire to simplify and clear the palette in an uncertain economy" (que reflexa un desig de simplificar i aclarir la paleta de colors en un moment d'economia incerta), càlids grocs daurats, "which are linked to a desire for the stability of a new gold standard" (lligats a un desig d'establitat d'un nou estàndard daurat), i  colors tropical com els porpres i els càlids roigs hibiscus.

 Interior d'una casa d'estiu danesa disseny de LASC Studio

A partir de la seva proposta i sabent que les Tendències de Color s'estableixen amb tres anys d'avançada, he fet la meva pròpia reflexió sobre els colors que m'agraden per l'estiu tenint present, més enllà de les tendències, les nostres tradicions Mediterrànies. Tenim el blanc a les parets encalades de les cases de la costa. I el blau, verd -extrets del mar i de la vegetació- i fins i tot vermells acolorint portes i finestres des de temps immemorials. Amb tons terrosos i bruns al mobiliari i paviments, tan sols necessitem alguns tocs audaços de color , florals, en algun complement. O potser una paret amb un accent de color per il·luminar un ambient fresc i relaxant. Quan vaig veure la preciosa fotografia de Hornbeck Design Partners,  un Estudi d'Interiorisme situat a California, em vaig adonar que en un entorn natural sempre hi trobem aquests colors en perfecta armonia. La meva proposta, doncs, sorgeix amb un desig de durabilitat en el temps, en una paleta creada a partir dels colors extrets de la imatge:

- Poseu-hi molt de blanc amb algunes notes de blau, combinat en tonalitats diferents en algunes parets. Tracteu terra i mobiliaria amb tons terrosos, torrats i afegiu caliu a l'ambient amb unes notes de color (groc llimona, verd fulla, atoranjats, porpres) al vostre gust. Feu-ho als tèxtils,  als cortinatges, obres d'art i artesania,  en allò que us agradi. I aconseguireu un ambient relaxant i càlid  per gaudir, al vostre refugi, l'estació estiuenca.

Interior armonitzat amb tons turquesa, verds i crema.
Accent de color amb els petits rams de flors.


Disseny de cuina de jenjhoner blog,
publicat a House of Turquoise.

L'exterior flueix amb harmonia a l'interior de la vivenda.
Publicat a House of Turquoise.