dimecres, 24 de novembre del 2010

Paleta de colors per a una Vaixella de Tardor


Paleta de Colors per a una Vaixella de Tardor

Fa un temps l'amic dissenyador  Joan Moret  em va demanar que li fes una Paleta de Colors per a una Vaixella Estacional en Vidre compatible Murano.Vaig fer una mica de recerca i per mitjà de la ceramista Matoko Araki vaig assabentar-me d'una per a mi curiosa tradició: la de canviar la vaixella amb què es para taula d'acord amb l'Estació de l'any. Al Japó es denominen els colors que tenen les fulles a la Tardor amb un nom especial i per tot plegat vaig cercar imatges inspiradores d'aquest país. Aquests són els tons que vaig extreure i seleccionar de les fotografies.Vaig imaginar com lluirien al preciós material amb el qual s'havia de fer l'esmentada vaixella i la veritat és que em van encantar!

Vaig fer un intent de dibuixar i pintar algunes peces amb l'ajuda del Photoshop i d'aquesta paleta de colors, tot i no ser-ne una experta. I el resultat va ser el següent:




Va ser un exercici divertit  per a provar possibles combinacions de colors, que em va animar a crear una Paleta de colors per a una Vaixella d'Hivern .