divendres, 28 de desembre del 2012

Paletes de Color Modernistes de Barcelona: La Casa dels Paraigües.




La Casa Bruno Cuadras està situada a les Rambles de Barcelona. Fou construïda el 1858 i remodelada entre 1883 -1895 per l'arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas, l'obra del qual és testimoni de l'evolució del neo-Classicisme al Modernisme, viscuda a l'arquitectura catalana a cavall de les darreries del s.XIX. 

Coneguda per la gent com la Casa dels Paraigües, la seva façana es considera d'estil ecléctic.Té clares influències egípcies procedents de l'interès sorgit envers les cultures i els països orientals a la veïna França després de l'expedició de Napoleó a Egipte.  Aquest interès  va ésser reforçat pels lligams existents entre la ciutat de Barcelona i el Sr. Ferdinand de Lesseps, el constructor del Canal de Suez.

Com que el Sr. Vilaseca va experimentar el  Modernisme als seus darrers dies, m'arrisco a classificar la paleta de colors que vaig extreure de la imatge (presa pròpia) sota l'etiqueta de Modernista. El què conec sobre els colors als edificis del Modernisme català m'infón confiança que vaig en direcció correcta. Espero que us agradi tant com a mi mateixa.

Una curiositat per als més joves: quan jo era petita, hi havia una botiga als baixos d'aquest edifici, dedicada als paraigües, moneders i guants. I als vanos, tan emprats aquells dies per les senyores per combatre la calor. Si sou a Barcelona i passeu per allà, pareu esment a la bonica escultura del drac que, a la cantonada de l'edifici, un dia fou l'emblema del comerç que s'hi va allotjar durant tants d'anys. Per què, si no, el vano a la cua? Segur que us agrada!

Font


Isabel de Yzaguirre,
La Colorista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada