dissabte, 21 de juny del 2014

Color per una habitació d'un adolescent o com renovar quan es té poc pressupost.

A finals del 2014 vaig ajudar un adolescent a triar colors per la seva cambra. El seu desig era jugar amb blaus i verds i d'aquí vaig partir. A proposta meva, vam triar dos tons de blau, un més intens per la paret d'accent, i un altre de molt més clar per la resta de la cambra. Vaig decidir que els tons de verd miraria que fossin a la roba de llit. 

Vam fer una primera tria de colors i  vam pintar unes mostres que ens van permetre afinar el color d'accent, després d'uns dies d'observació in situ. Vam optar per un blau un pèl més agrisat que l'escollit d'entrada, i un cop els pintors -els germans Martos, de Moià- van acabar la seva magnífica feina, el resultat final de la petita reforma va ser el que segueix.




Cambra adolescent, després.

Pel sostre, el meu client va voler blanc, i en vam triar un amb un toc de blau, perquè armonitzés amb la resta de colors, i perquè és un blanc que produeix una sensació visual de molta frescor.



Vam triar roba de llit de Basi, amb tons de les famílies del verd, del vermell i del groc, que van donar el toc d'alegria necessari. En tractar-se d'un dormitori, calia que l'ambient fos relaxant. Calia també equilibrar la presència càlida de fusta al mobiliari i a les parets, el color del qual, de la família taronja, és complementari amb els blaus de les parets.


L'habitació tractada presentava un estat molt deteriorat. Tal com podeu apreciar a la foto de l'abans, a les parets hi havia retolador, tippex i tota mena d'experiments infantils. La publiquem perquè pogueu apreciar la gran millora que es pot fer amb molt pocs elements ben triats. Les fotografies es van fer amb el mateix dispositiu i el mateix angle de visió, per poder apreciar bé els canvis.


Cambra adolescent, abans.

Els tons blau, vermell i groc, presents a la roba de llit i als complements del jove habitant de la cambra, formen una armonia triàdica, és a dir, armonitzen bé entre ells perquè es troben equidistants dins del cercle cromàtic. Es tracta d'una armonia de colors primaris, molt del gust dels infants i joves, i que junt amb els verds, va proporcionar l'equilibri necessari entre tons càlids i freds.



La làmpada es va adquirir a Ikea i es recarrega amb la llum solar.




El mobiliari es va mantenir en la seva immensa majoria, per desig dels clients. Pel què fa a la prestatgeria de la imatge, es va pintar la paret del fons amb el blau d'accent, que la realça. Es dona el cas que aquest pany de paret corre en un pla paral·lel al del mur on s'arrepenja el llit. El blau fosc ocupa, doncs, tot el pla del fons de la cambra.




Per a les cortines, adquirides i confeccionades per Mobles Moià, vam escollir un teixit en color cru amb un ratllat en groc mostassa, que coordina amb el de la roba de llit. Fins i tot l'atrapasomnis, que ja era a la cambra, s'integra perfectament a la paleta de colors triats. 




La làmina emmarcada -i l'arrambador de fusta- eren a la cambra prèviament. I com podeu apreciar, tots els elements, preexistents i de nova adquisició, es van integrar en una composició de color perfectament equilibrada i alegre.

A rel dels canvis, el meu client va començar a dormir més profundament, o això va dir. Sembla ser que el to fosc de la paret, en no ser reflectant com el blanc que hi havia anteriorment, l' ajuda a conciliar el son millor que abans de la reforma. I de fugir de la seva cambra infantil, ha passat a ocupar ela seu nou espai adolescent. Un repte aconseguit i que em produeix una gran alegria!

Isabel de Yzaguirre,
La Colorista.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada